Thomas Felton

8. března 2008 v 8:27 | Ginerva Potterová |  Herci Harryho Pottera
Jméno: Thomas Andrew Felton
Datum narození: 22. září 1987
Znamení: Panna
Místo narození: Kensington, London, England, UK
Rodiče: Sharon a Peter Felton
Sourozenci: tři starší bratři - Jonathan, Ashley a Chris
Postava: Draco Malfoy

Výška: 185cm
Barva vlasů: hnědá
Barva očí: modrá

Už od velmi mladého věku se u něj projevovaly herecké a pěvecké vlohy, rád vystupoval před publikem a účastnil se mnoha školních koncertů jako zpěvák. V sedmi letech si jeho talentu všimla rodinná přítelkyně, která pracovala v oblasti zábavního průmyslu. Seznámila ho s jedním filmovým agentem a za dva týdny už Tom pracoval v mezinárodní komerční kampani v zahraničí.
Svoji "pěveckou" dráhu zahájil také v sedmi letech, když začal zpívat v kostele. Později byl členem čtyř školních sborů a dostal dokonce nabídku, aby se stal členem Guildford Cathedral Choir. V roce 1997 si poprvé zahrál v celovečerním snímku, konkrétně v Borrowers (Pidilidi), kde hrál postavu Peagreena Clocka. Krátce poté si zahrál v dalším filmu, Anna and the King (Anna a král), vedle hollywoodské hvězdy Jodie Foster.
Tomovým zlomovým obdobím byl bezesporu rok 2001, kdy byl obsazen do role Draca Malfoye ve filmu Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter a Kámen mudrců). Po Danielu Radcliffovi, Emmě Watson a Rupertu Grintovi se tak stal další hvězdou, což potvrdily další filmy Harry Potter and the Chamber of Secret (Harry Potter a Tajemná komnata), Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter a Vězeň z Azkabanu) a Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter a Ohnivý pohár). V současnosti natáčí další pokračování, Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter a Fénixův řád).
Tom je také horlivý sportovec, rád si zahraje basketbal, fotbal, kriket a tenis, dále rád plave a bruslí. Po hraní je ale jeho největším koníčkem rybaření, hlavně kaprů. Kvůli tomu také studuje na střední škole obor Fishing Managment.

Feltonovým oblíbeným seriálem jsou Simpsonovi, nejoblíbenějším filmem Titanic. Jeho nejoblíbenějšími předměty ve škole jsou zeměpis, fyzika a oběd :) Když relaxuje, tak buď čte, nebo rybaří, občas i nakupuje. Největší ryba, kterou kdy chytil, vážila 16,8 kilogramů, byl to obyčejný kapr, a chytil ho v St. Lawrence ve Waddingtonu, New York, USA.

Filmografie:
2007 Harry Potter a Fénixův řád - Draco Malfoy
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár - Draco Malfoy
2004 Harry Potter a Vězeň z Azkabanu - Draco Malfoy
2002 Harry Potter a Tajemná komnata - Draco Malfoy
2001 Harry Potter a Kámen mudrců - Draco Malfoy
1999 Anna a Král - Louis Leonowens
1997 Pidilidi - Peagreen Clock


Adresa:
Tom Felton
c/o Harry Potter and the Chamber of Secrets Production
Leavesden, Hertsfordshire
WD2 7LT
England
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama